Beskrivelse
79-15000182-001 Egenkontrol for Fødevarer > Allergen-testere > ELISA II
Disse ELISA-sæt er sandwich-enzymimmunoassays til kvantitativ bestemmelse af individuelle proteiner af allergifremkaldende ingredienser i forarbejdede eller uforarbejdede fødevarer. Disse sæt er designet til brug af kvalitetskontrolpersonale eller andre uddannede fagfolk, til allergenovervågning i produktionen eller til kontrol af produktfrigivelse.
Proteiner i prøverne ekstraheres, centrifugeres og filtreres inden sandwich-ELISA. Antigenet er bundet til de polyklonale antistofbelagte brønde i mikroplademodulet, hvilket resulterer i et antigen-antistofkompleks. Derefter binder det enzymkonjugerede antistof sig til det allerede bundne antigen-antistof-kompleks og danner en antistof-antigen-antistof-sandwich.
Tilsætning af enzymsubstrater resulterer i farveudvikling, og intensiteten kan bestemmes af absorbansen ved 450 nm. Intensiteten af den udviklede farve er direkte proportional med koncentrationen af protein af allergifremkaldende ingredienser i fødevaren.
1 x 96 mikropladebrønde (12 8-brøndsstrimler)
Tilknyttede buffere og enzymer
Målingstid: Prøveforberedelsestid:
Ca. 10 min
Prøveekstraktionstid: Ca. 30 min. eller natten over
ELISA-analyse: Ca. 2 timer
Analysefølsomhed: 0,2 ppm (μg protein/g mad)
Påviseligt koncentrationsområde: 0,5 til 32 ppb jordnøddeprotein
Opbevaring: Ved 2-8 °C (35-46 °F), MÅ IKKE NEDFRYSES
Arbejdstemperatur: 20-30 °C (alle opløsninger skal være i ligevægt)
Ekstraheringsprocedure Kortsigtet
ekstraheringsmetode Slib/atomiser prøverne
Afvej 1,0 g prøve i et rør, tilsæt 19 ml prøveekstraheringsopløsning.
Inkuber det dækkede rør i kogende vand i 10 minutter.
Afkøl røret og hvirvlen i 30 sekunder.
Juster pH til 6,0-8,0.
Centrifuger og filtrer supernatanten om nødvendigt.
Fortynd prøveekstrakt 20 gange med opløsningsmiddel I.
Ekstraheringsmetode natten over
Slib/atomiser prøverne
Afvej 1,0 g prøve i et rør, tilsæt 19 ml prøveekstraheringsopløsning.
Fastgør røret til en ryster vandret og sving ved stuetemperatur natten over.
Juster pH til 6,0-8,0.
Centrifuger og filtrer supernatanten om nødvendigt.
Fortynd prøveekstrakt 20 gange med opløsningsmiddel I.
ELISA-procedure
Pipette 100 μL arbejdsstandard og arbejdsprøveopløsning i en brønd på mikropladen.
Inkuber mikropladen i 1 time ved 20-30 °C (68-86 °F).
Vask brøndene 6 gange med vaskeopløsning.
Udlever 100 μL enzymkonjugeret antistof (F).
Inkuber mikropladen i 30 minutter ved 20-30 °C (68-86 °F).
Vask brøndene 6 gange.
Dispenser 100 μL enzymsubstrat (G).
Inkuber reaktionen i 20 minutter ved 20-30°C (68-86°F) i mørke.
Stop enzymreaktionen ved at tilsætte 100 μL stop opløsning (H).
Mål absorbansen ved 450 nm.
Beregn koncentrationen af påviseligt protein ved hjælp af standardkurven.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.