Beskrivelse
77-1000100 Egenkontrol for Fødevarer > Hygiejne-testere > Testpinde for bakterier
Listeria Swab er designet til at minimere risikoen for forurening af arbejdsområder eller færdige produkter af Listeria spp., især L. monocytogenes. Det er en simpel diagnostisk test, der kan anvendes i miljøet og på fødevarer, hvor tilstedeværelsen af Listeria spp. ville være kritisk.
Testen er baseret på en forbedret dannelse af Esculin medium. Hydrolysen af Esculin af Listeria spp. resulterer i dannelsen af et tydeligt sortfarvet bundfald.
Spidsen af den vatpind, der anvendes i denne test, består af calciumalginat. Denne formulering gør det muligt for spidsen at opløses fuldstændigt, når den nedsænkes i mediet, hvilket sikrer, at alle organismer, der indsamles under prøveudtagning, kommer i direkte kontakt med mediet.
Målingstid:
Testtid: 2-5 minutter
Inkubationstid: Ved 37 °C i op til 48 timer
Holdbarhed: 12 måneder
Opbevaring: +5 til +25 °C
Pindens længde: 15 cm
1. Træk dækslet af for at eksponere begge låg.
2. Fjern staven og prøveholderen ved at gnide staven over et så stort område som muligt.
3. Fjern låget på dyrkningsrøret med tommel- og pegefinger og kassér.
4. Sæt staven ind i dyrkningsrøret, og tryk helt ned for at dyppe staven helt.
5. Udfyld oplysninger om tid, dato og placering.
6. Inkuber ved 37 °C i op til 48 timer.
7. Læs resultat.
Et positivt resultat angives ved en farveændring fra lysebrun agar til sort/mørkebrun startende omkring knoppen, alle farveændringer er signifikante. Et negativt resultat viser ingen farveændring.
8. Registrer resultater, og kassér røret. Hætten på røret må IKKE fjernes efter inkubation af prøven.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.