Beskrivelse
76-1502887-1400 Egenkontrol for Fødevarer > Hygiejne-testere > Compact Dry Odlingsplader > Til salmonella
Compact Dry SL detekterer salmonella ved hjælp af 20 – 24 timers præberigningskulturer. Pladerne er baseret på kombinationen af tre forskellige testprincipper:
1. Alkalisering af mediet, ved Salmonellas lette indecarboxylase-evne (mellemfarven skifter fra blå-lilla til gul)
2. Grønning af kolonien, forårsaget af nedbrydning af kromogent substrat med et specifikt enzym af Salmonella (sorte kolonier genereres af hydrogensulfidproducerende Salmonella)
3.
Salmonellamotilitet Derudover kan kolonierne isoleret fra Compact Dry SL anvendes til bekræftelse af Salmonella. Koliforme bakterier genererer farveændring fra blå-lilla til rød-lilla gennem fermenteret laktose og/eller saccharose i mediet. Følg denne procedure nøjagtigt, især hvordan du inokulerer prøver og steriliseret vand, for at drage fordel af de specifikke fordele ved Compact Dry SL.
Inkubationstid og temperatur: 37 ± 1 °C i 18 ± 2 timer og 41,5 ± 1 °C i 24 ± 3 timer
Holdbarhed: 12 måneder efter fremstilling.
Opbevaring: Stuetemperatur (1 – 30°C)
Klargøring af apparater og materialer
1) Tilberedt og steriliseret medium fremstillet af bufret peptonvand (BPW) eller EEM bouillon hyserve med identifikationsnummer 1000071
2) Steriliseret homogeniseringspose med filter
3) Homogenisator
4) Stativ til homogenisatorpose
5) Steriliseret engangspipette (1 ml) eller steriliseret målepipette
6) Steriliseret vand
7) Inkubator (36±1 °C og 42±1 °C)
Tilberedning af prøver
1) Faste fødevarer:
Tag 25 g fast prøve i den steriliserede homogenisatorpose. Tilsæt 225 ml sterilt bufret peptonvand eller EEM bouillon til posen og homogeniser med stomacher i ca. et (1) minut.
2) Vand eller flydende mad:
Tilsæt 9 gange mængden af bufret peptonvand eller EEM-bouillon til væskeprøven. Filtrer væskeprøven gennem membranfilteret, og placer filteret i BPW- eller EEM-bouillon.
3) Tørret prøve:
Tilsæt 9 gange mængden af bufret peptonvand eller EEM-bouillon til hele væsken fremstillet af tørrede prøver.
Retning
1) Forberedte prøver skal opbevares i den lukkede homogeniserede pose og inkuberes posen 20 – 24 timer ved 35 – 37 °C i præberigningsinkubatoren.
2) Fjern posen fra inkubatoren og gnid posen for homogenisering. Brug steriliseret engangspipette til test. Fald 0,1 ml (3 dråber fra 1 ml pipetten) af beriget prøve på det tørre ark (ca. 1 cm langt fra kanten af pladen) forsigtigt. Denne berigede kultur vil stoppe ved en blindgyde. Diffusion af denne tabte prøve må ikke
nå til kanten af pladen.
3) Efter inokulering af den berigede kultur frigives forsigtigt 1 ml steriliseret vand på det modsatte punkt, hvor prøven blev frigivet. Steriliseret vand diffunderer automatisk, og pladen bliver jævnt våd.
4) Drej pladen med låg, sæt i en inkubator og inkuber 20 – 24 timer ved 41 – 43 °C.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.