Beskrivelse
76-1502990-1400 Egenkontrol for Fødevarer > Hygiejne-testere > Compact Dry Odlingsplader > Til staphylococcus aureus
Compact Dry X-SA er en enkel og sikker testmetode til påvisning og kvantificering af Staphylococcus aureus. Disse er sfæriske bakterier, der normalt er arrangeret i klynger under mikroskopet. Dens potentielle patogenicitet kommer fra dens evne til at danne enterotoksiner (SET’er), som akkumuleres i fødevarer, når de er forurenet og ikke kan inaktiveres helt, selv gennem varmebehandling. Fødevareforurening med S. aureus kommer næsten altid fra mennesker (hånd, nysen, hoste). S. aureus betragtes derfor også som en indikator for utilstrækkelig personlig hygiejne
Inkubationstid og temperatur: 24 ± 2 timer ved 35 ± 2 °C, AOAC anbefaling 35 ± 2 °C, NordVal/MicroVal anbefaling 37 ± 1 °C
Holdbarhed: Stuetemperatur (+ 1 til + 30°C)
Opbevaring: 21 måneder efter fremstilling
Prøveforbehandling Levedygtigt
antal i vand eller flydende mad
Drop 1 ml prøve (fortynd om nødvendigt) på midten af Compact Dry Plate.
Levedygtigt antal i faste fødevarer
Tilsæt bufferopløsning til prøven og homogeniser med stomacher®. Drop 1 ml prøve (fortynd om nødvendigt) ind i midten af den tørre plade på Compact Dry Plate.
Levedygtigt antal i svaberprøveprøven
Brug vatpinden til at tørre overfladen, indsæt i enheden med tørringsopløsning. Drop 1 ml tørringsopløsning (fortynd om nødvendigt) i midten af Compact Dry pladen. Det anbefales at bruge Swab for Compact Dry, der tilbydes af HyServe Id nr. 1 002 952/3 (40/240 stk.).
Testinstruktioner
Åbn låget, og slip 1 ml prøve ind i midten af den kompakte tørre plade.
Prøven diffunderer automatisk og jævnt ind i arket og omdanner det tørrede ark til en gel inden for få sekunder.
Sæt dækslet på pladen igen, og skriv de nødvendige oplysninger på memorandumafsnittet.
Vend den dækkede plade og indsæt inkubatoren.
Efter inkubation tæller antallet af lyseblå/blå kolonier. Hvidt papir placeret under pladen hjælper med at tælle kolonierne.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.