Beskrivelse
77-1000036
77-1000036
Bacillus cereus – madforgiftning
Bacillus cereus ligger i det miljø, hvor bakterier findes overalt i verden. I lighed med andre Bacillus arter kan skabe bakterielle toksiner, såkaldte enterotoxiner, som påvirker fordøjelsessystemet. Bakterien er en relativt almindelig fødevareforgiftning bakterier, der forårsager diarré og/eller opkastning.
Årsagen til den mikroorganisme, stier og krydskontaminering
B . CEREUS er en bakterie, der kan danne sporer. Det er en meget robust overlevelse form bakterie udvikler sig i det næringsstof mangel.
B . CEREUS er ikke så sjældent i tørfoder såsom kemisk suppe, tærte, ris osv. sygdomsudbrud er ofte resultatet af en inficeret mad efter kogning opbevares i længere tid ved en så høj temperatur, at bakterier har kunnet vokse og danne enterotoxin. Der er to typer af enterotoxin, en varmeresistent og et varmefølsomt.
Det varmebestandigt toxin toxin (“rå”) særdeles opkastninger. Det er primært ris- og risretter. Gennem sin toxinogenese skal kunne overleve bakterien kogende. I tilfælde af langsomme afkøling, eller hvis maden får lov at stå for længe ved stuetemperatur eller ved svag varm, bakterien at vokse og danne toksin. Da giften er varmebestandigt ødelagt eller i varme/steger maden.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.