Beskrivelse
77-1000040
Salmonella
Salmonella er det videnskabelige navn for slægten er rig på arter bakterier i familien Enterobacteriaceae. Mange arter har voldt alvorlig magåkomma og smittespredning, sædvanligvis ved at inficeret mad, normalt kød, fjerkræ, æg, men også visse grøntsager såsom bønnespirer og salat. Inkubationstiden er normalt 1 til 3 timer (6 timer til 10 dage). I tilfælde af udbrud er kun 4 % sekundære tilfælde, hvilket betyder at det ikke er særlig stor risiko for infektion, hvis de ikke selv ville tage inficerede fødevarer.Salmonella typhi findes kun hos mennesker.
I Sverige er mindre end 1 % af alle dyr og fødevarer forurenet med salmonella salmonella og 4 000 tilfælde er rapporteret i Sverige hvert år. De fleste af disse er dog udenlandske inficeret. I Danmark er rapporteret om så mange i England og 30000, og 100.000 i Tyskland. Tidligere var salmonella mere almindeligt i Sverige, men efter det store salmonella-epidemien i 1953, også kaldet Middlewich epidemi, 9000 blev smittede og 90 døde har problemer reduceret i Sverige er det mest almindeligt at bakterierne findes på äggskalet og ikke i tillæg. Hvis äggskalet er dårligt, eller hvis der er mangler ved forvaltningen af ægget er let at sprede salmonella æggeblomme og æggehvide.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.