Compact Dry VP (Vibrio parahaemolyticus) 40/æske.

762 DKK

Compact Dry VP er en simpel testprocedure til tælling af Vibrio parahaemolyticus. Leveres i en pakke med 40.

Varenummer (SKU): 76-1000900 Kategori:
 

Beskrivelse

Vibrio
 

Der er 30 forskellige Vibrio arter. Det er hovedsagelig tre af disse, der er vigtige i forbindelse med madforgiftning: Vibrio parahaemolyticus, Vibrio cholerae og Vibrio vulnificus. Madforgiftning bakterie Vibrio er primært forbundet med fisk og skaldyr såsom hummer, rejer og østers. I Danmark bliver samplet i øjeblikket visse parter fisk og skaldyr importeres fra visse lande, hvor der har været problemer i forbindelse med patogene Vibrio spp. Vibrio i vandet, hovedsageligt i marine kystnære miljøer. V. parahaemolyticus i ‘brakvand og kystnært vand over hele verden, men findes ikke på åbent hav. V. cholerae findes i kystnære farvande og ulig V. parahaemolyticus er i ferskvand og har også opdaget i floder. Tarmen er et reservoir for Vibrio cholerae.

 

Forekomsten af vibrio er stærkt korreleret med forhøjede havvand temperaturer. De trives bedst efter en periode af varmen, når vandet har haft tid til at varme op eller i regioner, hvor der er varmt hele året rundt. Der vil stimulere den økonomiske vækst, hvis salt tilstede og visse arter kræver salt for vækst.

 

Udbruddet og sager


V. parahaemolyticus bruges sjældent i høje koncentrationer i fisk og skaldyr, med undtagelse af f.eks. østers, give anledning til sygdom hos raske voksne, men ved en omgivende temperatur stiger hurtigt. Det er derfor vigtigt at holde fisk og skaldyr i kulden. Det er også vigtigt at tænke på håndtering af rå fisk, for eksempel til fremstilling af sushi. I toskallede skaldyr bakterier ophobes og niveauet af Vibrio kan være så store, at de kan give fødevareforgiftning.

Specifications

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Compact Dry VP (Vibrio parahaemolyticus) 40/æske.”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *